Knížka patří pod každý vánoční stromeček! Inspirujte se našimi tipy!

Knížka patří pod každý vánoční stromeček! Inspirujte se našimi tipy!

Simon Mawer: Skleněný pokoj

Skleněný pokoj je skvělý román, který vyšel v roce 2009 a vypráví příběh inspirovaný osudem brněnské vily Tugendhat. Je to knížka, kterou si musí přečíst každý, navíc s tímto autorem vesměs nejde šlápnout vedle.

 

Alka Joshi: Tajemství na kůži 

První díl trilogie o Lakšmí, jež v sedmnácti letech utekla od násilnického manžela do Džajpuru, kde se stala nejžádanější tatérkou henou a důvěrnicí bohatých klientek. Zatímco poznává tajemství ostatních, ta svoje odhalit nesmí. Do cesty za nezávislostí se jí po letech postaví manžel a přivede s sebou její mladší sestru, o které dosud nevěděla. Vše, o co Lakšmí usilovala, je najednou v ohrožení. Přesto v sobě musí najít sílu a být oporou těm, kteří ji potřebují.

Koupit si ji můžete zde.

 

Kristin Hannahová: Čtyři vichry

Silný příběh z třicátých let minulého století, kdy americký Texas sužovalo vražedné sucho a prach. Hlavní postava, Elsa Martinellová cestuje do Californie za lepším životem a naráží na realitu “Amerického snu.”

Skvělý je i její Slavík a Velká samota. Všechny knížky naleznete zde.

 

Anthony Doerr: Jsou světla, která nevidíme

Krásný příběh o dívce z Paříže, jež oslepne a sirotkovi Wernerovi z Německa, jejichž životy se protnou na pozadí válečné Francie. Kniha získala Pulitzerovu cenu a byl podle ní natočen seriál.

Koupit si ji můžete například zde.

 

Joachim B. Schmidt: Kalmann

Severská detektivka i pro ty, kteří normálně detektivky nečtou. Je jiná, čistá, napínavá a lidská.

Koupit si ji můžete například zde.

 

Fredrik Backman: Medvědín

Pro většinu lidí neznamená vítězství na juniorském mistrovství v ledním hokeji nic moc, ale pro obyvatele Medvědína to znamená všechno. 

Takové vítězství by totiž mohlo přitáhnout pozornost k upadajícímu městečku: přilákat státní dotace i talentované sportovce, kteří by dali Medvědínu přednost před většími městy v kraji. 

Koupit si ji můžete například zde.